Werken bij ons

Voor informatie over stages naar beneden scrollen!

Assistent projectleiders (32-40 u/week)

We hebben een aantal spraakmakende opdrachten waarvoor we enthousiaste bouwkundig ingenieurs zoeken die daar minimaal 32 uur per week met ons aan willen meewerken. Kun je snel vraagstukken analyseren en in heldere taal oplossingen formuleren? Heb je overzicht en zie je welke details van belang zijn? Kom dan ons team versterken en zet deze eigenschappen in voor onze bijzondere museum- en theaterprojecten.

Wat ga je bij ons doen?

Als assistent projectleider ondersteun je de opdrachtleider en help je mee met onze bijzondere adviesopdrachten en bouwmanagementprojecten. De adviesopdrachten zijn bijvoorbeeld het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken, het schrijven van Programma’s van Eisen en Plannen van Aanpak, het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen, tijdplanningen en kostenra-mingen enzovoorts. Duurzaamheid staat hierbij als uitgangspunt voorop. Projectbegeleiding varieert van het voorbereiden van overleggen, het maken van verslagen, budgetbewaking, het bijhouden van wijzigingen tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase en het registreren en beoordelen van meer- en minderwerk. Wat je nog niet kent of weet, leren we je! Zo draag je bij aan het duurzaam maken van musea en theaters.

Wat neem je mee?

Voor een goede start bij ToornendPartners ben je gemotiveerd, analytisch, nauwkeurig, nieuwsgierig en leergierig. Je bent communicatief vaardig en in staat om effectief en efficiënt te werken. Daarnaast heb je:

  • een afgeronde bachelor- of masteropleiding bouwkunde of civiele techniek, bij voorkeur een afgeronde masteropleiding architectuur aan de TU, of vergelijkbaar op basis van ervaring;
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • ervaring met MS Office (Word, Excel en Project);
  •  basiskennis van gangbare tekenprogramma’s zoals SketchUp en AutoCAD.

Wat mag je van ons verwachten?

We zijn een team van getalenteerde collega’s die gemotiveerd zijn om het beste resultaat voor onze opdrachtgevers te bereiken en daarmee een duurzame bijdrage te leveren aan hun huisvesting. Met die motivatie willen we nieuwe collega’s zoals jij inspireren en helpen je te ontwikkelen door kennis en ervaring op te doen waarmee ook jij onze opdrachtgevers optimaal kunt adviseren. Wij bieden je een aantrekkelijk salaris dat goed past bij jouw ervaring en kennisniveau. We bieden je de mogelijkheid om relevante cursussen te volgen voor je verdere ontwikkeling.

Je werkomgeving

Werken bij ToornendPartners betekent samenwerken met hoogopgeleide en toegewijde collega’s in een bijzondere en plezierige werkomgeving. Je krijgt een werkplek in ons monumentale kantoorgebouw gelegen aan een van de mooie parken in Haarlem op loopafstand van het bruisende en gezellige centrum en op fietsafstand van het strand.

Het recruitmentproces

Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae naar info@toornend.com t.a.v. Rob van Gemert. Voor meer informatie over ons bureau en onze projecten verwijzen we je naar onze website www.toornend.com. Wil je meer informatie over de procedure, bel dan (023) 531 90 95.

Als we op basis van je motivatiebrief en cv denken dat je geschikt bent voor de functie en binnen ons team past, dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Na dat gesprek laten we je weten of we je voor een tweede, meer diepgaand gesprek uitnodigen. De mogelijkheid bestaat dat we een assessment laten uitvoeren.

Op commerciële acquisitie naar aanleiding van deze vacature reageren we niet.

 

Stages

2e jaars BMV

Als advies- en bouwmanagementbureau in de culturele sector werken wij samen met musea en theaters aan alle vragen die zij hebben over hun huisvesting: het ontwikkelen van een nieuw museumgebouw of het maken van een goed doortimmerd huisvestingsplan of onderhoudsplan. Wij zijn de spin in het complexe, maar leuke web van alle partijen die daarbij betrokken zijn:  gebruikers, ontwerpers, aannemers en zo meer. Bij ons komen alle lijnen en partijen die nodig zijn voor de ontwikkeling en de bouw van een project samen. Als stagiair in het tweede jaar van de studie BM&V ondersteun je een van onze senior projectleiders in de verschillende projecten waar hij of zij op dat moment aan werkt. Dit betekent dat je de ene dag meegaat naar een bespreking met een architect en op een andere dag onderzoek doet naar bij voorbeeld bestemmingsplanregels, wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van bio-based bouwmaterialen of ondersteun je de projectleider bij het maken van kostenberekeningen. Zo maak je in korte kennis tijd met de volle breedte van het vakgebied van bouwmanager.

De eigenschappen en kwaliteiten die nodig zijn voor de studie die je gekozen hebt – scherp analytisch vermogen, creativiteit en een praktijkgerichte houding – zijn precies wat nodig is om een goede bouwmanager te worden. Die eigenschappen vragen wij ook met daarbij een dosis sociale en communicatieve vaardigheden en natuurlijk enthousiasme en leergierigheid.

Om een stageplaats bij ToornendPartners te bemachtigen stuur je een bericht waarin je iets over jezelf en je studie vertelt. Je stuurt het bericht aan info@toornend.com ter attentie van Rob van Gemert. We nodigen je graag uit voor een gesprek. Wil je eerst meer informatie, bel dan (023) 531 90 95.

3e jaars BMV

Als advies- en bouwmanagementbureau in de culturele sector werken wij met en voor toonaangevende musea en theaters in Nederland. Wij staan hen met raad en daad bij. Of het nu gaat om het van A tot Z ontwikkelen van een nieuw museumgebouw of het adviseren over specifiek onderwerpen zoals duurzaamheid, opdrachtgevers weten ons bureau al meer dan 50 jaar te vinden. De maatwerkadviezen die wij geven, blijven niet bij woorden. Als bouwmanagers begeleiden wij ook de uitwerking en uitvoering ervan: op tijd en binnen budget. Wat is mooier dan te zien dat wat je bedacht hebt, soms al jaren geleden, in de praktijk exact doet wat het moet doen.
Als stagiair in het derde jaar van de studie BMV werk je onder leiding van een van onze partners aan een aantal verschillende projecten. Dit is bijvoorbeeld het meeschrijven aan een Programma van Eisen en het zelfstandig uitvoeren van onderzoeken die daarvoor nodig zijn. Omdat we meestal aan 10 tot 15 projecten tegelijk werken, die in aard en omvang sterk verschillend zijn, krijg je in korte tijd een brede blik op het werkveld. Je leert wat er allemaal bij komt kijken om succesvol te kunnen zijn als adviseur en bouwmanager, en dat is veel.
Daarvoor is minimaal nodig sterk kritisch analytisch vermogen, creativiteit en een praktijkgerichte houding. Ook vraagt ons werk om een stevige dosis sociale en communicatieve vaardigheden, enthousiasme en leergierigheid.

Om een stageplaats bij ToornendPartners te bemachtigen stuur je een bericht waarin je iets over jezelf en je studie vertelt. Je stuurt het bericht aan info@toornend.com ter attentie van Rob van Gemert. We nodigen je graag uit voor een gesprek. Wil je eerst meer informatie, bel dan (023) 531 90 95.

 

Afstuderen

ToornendPartners zorgt niet alleen voor continue training en begeleiding van intern talent, maar biedt ook stageplekken aan voor enthousiaste en goed gemotiveerde studenten met afstudeerrichtingen die nauw aansluiten bij ons werkveld. Dit kan een stageplaats zijn of een onderzoek voor een scriptie/eindproject. De beschikbaarheid van stageplaatsen hangt af van de projecten in ons portfolio in de aangegeven periode en van de overeenkomst tussen de projecten en het onderwerp of doel van de stage of het onderzoek.

Om te solliciteren naar een onderzoeksplaats bij ToornendPartners kun je je sollicitatie, voorzien van cv en motivatie aan ons sturen ter attentie van Rob van Gemert.