Werken bij ons

Vacatures en stages

ToornendPartners is een bouwkundig ingenieurs- en adviesbureau voor bouwen en gebouwen, vooral actief in de culturele sector. ToornendPartners is ruim 50 jaar geleden opgericht om onze opdrachtgevers op de best mogelijke wijze van dienst te zijn met het geven van kwalitatief hoogstaand advies over huisvesting en met de begeleiding van hun bouwprojecten. Onze missie is om een stevige bijdrage te leveren aan het duurzaam maken van cultuurgebouwen en -organisaties. We zijn ons ervan bewust dat elke opgave uniek is. Daarom zetten we onze brede kennis en jarenlange ervaring in om maatwerkadvies te leveren en om projecten in goede banen te leiden. We passen de vraagstelling van de opdrachtgever nooit aan op onze kennis en ervaring; zo kunnen we onszelf ook na 50 jaar nog steeds ontwikkelen en verbeteren. Onze brede kennis en jarenlange ervaring zetten we graag in om nieuwe collega’s het brede vakgebied te leren, ook op het gebied van duurzaamheid.

ToornendPartners kenmerkt zich door een compacte organisatie met gedreven collega’s die graag het naadje van de kous willen weten, diepgravend onderzoeken wat de opdrachtgever nodig heeft en daarmee het best mogelijke resultaat voor de opdrachtgever willen bereiken. Een typische TP’er is nieuwsgierig en leergierig, inlevend en in staat om met collega’s, opdrachtgevers en externen een goede band op te bouwen. Herken je jezelf en zoek je een uitdagende, leerzame baan? Kijk dan naar onderstaande vacature.

1. Vacature (junior) bouwkundig adviseurs

Wij zoeken (junior) bouwkundig adviseurs ter versterking van ons team. Het betreft een functie voor minimaal 32 tot 40 uur per week. Ben jij in staat om je in korte tijd nieuwe vraagstukken eigen te maken en toe te passen? Kun je in heldere taal een opgave analyseren en oplossingen formuleren? En wil je deze eigenschappen inzetten voor onze bijzondere projecten? Kom dan werken bij ToornendPartners.

Jouw missie
Als (junior) bouwkundig adviseur werk je onder begeleiding van de opdrachtleider mee aan onze bijzondere adviesopdrachten en projecten. Je wilt op een efficiënte manier het beste advies geven en je staat ervoor open om jouw advies nog beter maken. De adviezen variëren van het maken van meerjarenonderhoudsplannen, Programma’s van Eisen, haalbaarheidsonderzoeken, planningen en Plannen van Aanpak. Dit allemaal met oog voor een duurzame toekomst. Ondersteuning bij projectbegeleiding varieert van het maken van verslagen, budgetbewaking, het bijhouden van wijzigingen tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase en het registreren en beoordelen van meer- en minderwerk. Na verloop van tijd ga je steeds zelfstandiger aan diverse opdrachten en projecten werken.

Wat breng je mee?
Voor een goede start bij ToornendPartners ben je creatief, analytisch sterk, nieuwsgierig en leergierig. Je bent communicatief vaardig en in staat om effectief en efficiënt te werken. Daarnaast heb je:

  • een afgeronde bachelor- of masteropleiding bouwkunde of civiele techniek;
  • ervaring met MS Office en basiskennis van gangbare tekenprogramma’s zoals AutoCad;
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • een natuurlijk gevoel voor duurzame keuzes.

Wat kun je van ons verwachten?
We vormen een team van getalenteerde collega’s die gemotiveerd zijn om het beste resultaat voor onze opdrachtgevers te bereiken en daarmee tegelijk een bijdrage te leveren aan een duurzame ontwikkeling. Met die motivatie willen we nieuwe collega’s inspireren en helpen zich te ontwikkelen en kennis en ervaring op te doen waarmee ook zij onze opdrachtgevers optimaal kunnen bedienen. Wij bieden een aantrekkelijk salaris dat goed past bij jouw ervaring en kennisniveau. We bieden je de mogelijkheid om relevante cursussen te volgen.

We staan ook open voor jouw frisse blik en jouw vernieuwende ideeën.

Jouw werkomgeving
Werken bij ToornendPartners betekent samenwerken met hoogopgeleide en toegewijde collega’s in een bijzondere en plezierige werkomgeving. Je krijgt een werkplek in ons monumentale kantoorgebouw gelegen aan een van de mooie parken in Haarlem op loopafstand van het bruisende en gezellige centrum.

Het recruitmentproces
Stuur je sollicitatiebrief met curriculum vitae uiterlijk 3 juni 2022 naar info@toornend.com t.a.v. Rob van Gemert of naar ons bezoekadres Wagenweg 58, 2012 NG Haarlem. Voor meer informatie over ons bureau en onze projecten verwijzen we je naar onze website www.toornend.com. Wil je meer informatie over de procedure, bel dan (023) 531 90 95.

Als we op basis van je brief en je cv denken dat je geschikt bent voor de functie en binnen ons team past, dan willen we dat graag toetsen in een eerste kennismakingsgesprek. Na dat gesprek laten we je weten of we je willen uitnodigen voor een tweede, meer diepgaand gesprek. Een assessment kan onderdeel van het recruimentproces zijn.

Op commerciële acquisitie naar aanleiding van deze vacature reageren we niet.

 

2. Stage- en opleidingsmogelijkheden

Stagiair(e) bouwkunde
Lijkt het je leuk om al tijdens je studie werkervaring op te doen en om jezelf buiten de aangereikte studiestof in de praktijk te ontwikkelen? Meld je dan aan voor een stageplek bij ons bureau. Wij zijn een bouwkundig ingenieurs- en adviesbureau voor bouwen en gebouwen, vooral actief in de culturele sector. We werken met en voor toonaangevende musea en theaters, groot en klein. Op deze website vind je een selectie van onze projecten en een beschrijving van wat we allemaal doen – en dat is veel. Heb je een eigen onderwerp voor een stageopdracht of een onderzoeksopdracht die past binnen ons werkveld, dan kijken we graag hoe we je daarmee verder kunnen helpen.

Stagiair(e) ISO 9001:2015
Voor een stageopdracht zijn wij op zoek naar een vierdejaars student hbo of wo, bij voorkeur bouwkunde. Tijdens de stageopdracht ga je samen met een van ons aan de slag om ons bureau te helpen met de (her)invoering van het interne kwaliteitssysteem volgens ISO 9001:2015. Hiervoor verdiep je je in de norm en werk je in overleg met een van onze collega’s alle stappen en processen uit die in de norm zijn benoemd. Deze stappen en processen leg je vast in het kwaliteitshandboek dat het einddoel van de stage is. Daarnaast krijg je de kans om bij een of meer van onze spraakmakende opdrachten mee te kijken en daaraan mee te werken. Je sollicitatie hiervoor dient uiterlijk 25 maart 2022 bij ons binnen te zijn.

Wat krijg je?
Je gaat deel uitmaken van een klein en betrokken team, dat zelfstandigheid én begeleiding biedt. Je krijgt de kans om mee te helpen het verschil te maken voor onze opdrachtgevers en daarmee volop mogelijkheden om jezelf te ontplooien en te ontwikkelen. We bieden je de ruimte op basis van jouw beschikbaarheid om mee te kunnen draaien – waarbij we uitgaan van hele of minimaal halve dagen in de week tegen een aantrekkelijke stagevergoeding en de mogelijkheid om na je studie in dienst te komen.

Wat heb/ben je?

  • bezig met een hbo/wo-studie bouwkunde;
  • de interne drive om het naadje van de kous te willen weten;
  • nieuwsgierig en leergierig;
  • communicatief zorgvuldig en sterk;
  • kennis van gangbare tekenprogramma’s.

Wat ga je doen?
Als stagiair(e) werk je aan allerlei lopende projecten: het maken van planstudies en vlekkenplannen, het uitzoeken van informatie voor Programma’s van Eisen en zo meer. Je helpt een van de partners en/of een van de adviseurs bij het oplossen van allerlei inhoudelijke vragen van onze opdrachtgevers. Door vragen diepgaand te onderzoeken en uit te werken, breid je je kennis heel snel uit; kennis die ook elders goed van pas komt.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan je brief met motivatie, cv en eventueel een uitgewerkt stagevoorstel naar:

ToornendPartners
t.a.v. Rob van Gemert
Wagenweg 58
2012 NG Haarlem
Nederland
T +31 (0) 23 531 90 95
info@toornend.com

Je kunt hier ook terecht met vragen.