Museum Boijmans Van Beuningen

In aansluiting op de actuele museale visie en de verzelfstandiging van het museum begin 2006, heeft ToornendPartners een verscheidenheid aan projecten begeleid waaronder het optimaliseren van het entreegebied, het uitvoeren van groot onderhoud, het vernieuwen van de beveiliging en de restauratie van het Van der Steurgebouw. In voornoemde visie wordt onderscheid gemaakt tussen de vaste museumopstelling in het Van der Steurgebouw (1935) en de dynamiek van wisselende tentoonstellingen in het Bodongebouw (1970).

ToornendPartners adviseert en begeleidt in opdracht van het Stadsontwikkeling Rotterdam en het museum alle projecten opdat de vereiste resultaten worden behaald binnen de gestelde beheerskaders kwaliteit, tijd en kosten. Alle projecten zijn inmiddels succesvol afgerond. De laatste projectoplevering was in 2015.

Daarnaast heeft ToornendPartners met het haalbaarheidsonderzoek, het Programma van Eisen en de investeringskostenraming de basis gelegd voor een nieuw uitbreidingsplan. De gemeente Rotterdam heeft in 2019 op basis van die documenten besloten om de ontwerpfase te starten.

<<< Terug naar VIJFTIG JAAR TOORNENDPARTNERS