Heropening Stedelijk Museum Schiedam

14.05.2022 – Na een periode van circa 1,5 jaar verbouwen en inrichten heeft het Stedelijk Museum Schiedam op feestelijke wijze de deuren heropend. Onder toeziend oog van directrice Anne de Haij hebben staatssecretaris van Cultuur Gunay Uslu en burgemeester Cor Lamers het hernieuwde museumgebouw ‘opengeknipt’. ToornendPartners heeft namens het Stedelijk Museum Schiedam de interne projectleiding verzorgd in het door de gemeente Schiedam aangestuurde ontwerp- en uitvoeringstraject.

Het Stedelijk Museum Schiedam zal in het vernieuwde gebouw naast haar vaste collectie een groot aantal wisseltentoonstellingen programmeren. Om dit optimaal te kunnen faciliteren heeft het museumgebouw een ware kwaliteitsimpuls gekregen. Hierbij zijn het museumklimaat, de museale verlichtingsinstallatie en de zaalakoestiek tot de hoogste (duurzaamheids)standaard gebracht en zijn deze bovenal flexibel inzetbaar gemaakt.

In opdracht van het museum en onder leiding van ToornendPartners is het ongebruikte souterraingebied als separaat project verbouwd en opnieuw ingedeeld waarbij een stadsdiorama van Schiedam, een Stadsgalerij en een nieuw Educatieatelier zijn gerealiseerd. ToornendPartners heeft eveneens het traject van organisatie en uitvoering van de inhuizing vormgegeven en begeleid.